fbpx

Find dit anker til indre ro, som du kan bruge uanset hvor og hvornår du har brug for det!

En af de helt basale værktøjer, som kan hjælpe med at mindske og håndtere følelsen af uro, angst og lignende er åndedrættet.

Det er i dag desværre meget normalt at teenagere oplever uro, angst eller lignende i en grad, hvor det påvirker dem i deres hverdag og begrænser deres lyst og evne til at være en glad, nysgerrig og aktiv teenager.

Når uroen og angsten melder sig

i krop og hoved, så vil kroppen helt automatisk gøre åndedrættet hurtigt og overfladisk, så det sidder helt op i brystkassen. Det aktiverer helt automatisk vores sympatiske nervesystem, så både hoved og krop kommer i alarmberedskab og det sætter gang i vores flygt, frys og kæmp reflekser. Det er meget ubehageligt og stressende for både krop og hoved og det vil forstærke følelsen af uro og angst. Det kan kommer helt uden varsel og uden at vi ved hvorfor.

Hos mange mennesker ser vi, at det normale hverdags-åndedræt helt ubevidst er kort, overfladisk og ligger højt i brystkassen meget af tiden. Det er bare sådan, det er blevet med tiden.
Som du læste lige før, så kan det helt utilsigtet have den effekt, at det aktiverer vores sympatiske nervesystem og sætte gang i eller forstærke vores flygt, frys og kæmp reflekser, som så igen kan sætte gang i uro og angst følelser i kroppen. Så vi helt uden at vide hvorfor oplever reaktionen i kroppen.

Heldigvis ved vi også, at vi ved at arbejde bevidst med vores åndedræt, kan lære at bruge det til at berolige vores nervesystem og dæmpe vores flygt, frys og kæmp reflekser og følelserne af uro og angst i både krop og hoved.

Når vi for eksempel ånder ind og ud gennem næsen i et langsomt tempo og sender det dybt ned i kroppen, så vil vi helt automatisk aktivere vores parasympatiske nervesystem, som giver signal om at alt er godt og give ro i både krop og hoved.
Så ved at vi bevidst arbejder med vores åndedræt når vi har det godt, så kan det blive et effektivt anker til indre ro, som vi kan bruge, når vi har brug for det, uanset hvor vi er.

Det lyder jo meget let, så hvorfor gør vi det ikke bare?

Når man gennem en periode eller måske mange år har haft et hurtigt og overfladisk åndedræt gennem munden, som ligger højt i brystkassen, så er det det, som føles normalt og det vores hoved, krop og muskler kender og er gode til.
Derfor kan det føles meget ubehageligt, når man begynder at ånde ind gennem næsen og som om man ikke får luft nok. Mange ved simpelthen ikke, hvordan de får et dybt åndedræt og det kan føles utrygt og unaturligt at forsøge på det. Og ikke mindst, så kan kroppens muskler og bindevæv være så spændt og ufleksibelt, at det fysisk er svært at ændre på det.

Derfor kan det være nødvendigt at få hjælp til at finde ud af, hvordan man kan åbne op for åndedrættet, hvordan man kan arbejde med kroppens muskler, så de ikke blokerer for åndedrættet med i stedet hjælper. Hvilke teknikker virker for netop dig og din krop og hvilke små ”hacks” eller metoder kan du bruge, når du kan mærke i kroppen at uro eller angst er på vej. 

Af den grund har jeg lavet åndedrætstræning specielt for teenagere med uro, angst eller lignende, så de har mulighed for at finde deres eget anker i åndedrættet og mærke at det også kan føles rart og trygt at mærke kroppen og at de lærer hvad de kan gøre for at hjælpe sig selv, når de kan mærke uroen og angsten er på vej.
Jeg har valgt at invitere forældre med til træningen, så I kan støtte hinanden i processen og måske træne sammen. Og fordi man som forældre til et ungt menneske, som har det svært, også selv kan have brug for et godt anker til at opleve ro og velvære i krop og hoved.

Hvad går det ud på?

Vi starter med at lære
– hvordan får vi fat i det dybe åndedræt
– kroppen nye måder at ånde ind og ud på
– løsne vores muskler, så vi kan få det dybe åndedræt
– forskellige metoder/”hacks” til at aktivere det parasympatiske nervesystem, når vi har brug for det
– simple, praktiske øvelser, som I kan lave derhjemme, så I bliver rigtig gode til at gøre det rigtig i fred og ro, så er det nemlig meget lettere at bruge det I har lært, når der er brug for det.

Der er typisk bruge for flere sessioner, så jeg anbefaler, at de ligger med 2 ugers afstand, så der er god tid til at prøve øvelserne af derhjemme og mærke hvordan det føles i krop og hoved og finde ud af hvad virker bedst for dig.

Sted:    Energi & Balance, Bakkedrager 1 – indgang B, 8362 Hørning

Pris:      kr. 800,- pr. session for 2 personer

Book din tid HER

Du er naturligvis også meget velkommen til at kontakte mig på anette@energiogbalance.dk eller mobil 40 12 16 32, hvis du har spørgsmål.

Vil du høre mere om, hvordan du kan hjælpe dig selv til mere energi, balance og livskvalitet?

Med åndedrætstræning, massage og coaching kan du med selv små forandringer gøre en forskel for både dit fysiske og mentale velvære!

I mit nyhedsbrev får du mere viden, tips til at hjælpe dig selv og information om nye hold, workshops og behandlinger i klinikken.

Du får ikke mails fra mig hver uge - kun når der er noget nyt og spændende, som jeg håber du kan bruge!