fbpx

ÅNDEDRÆT

Vidste du, at du ved blot at forbedre kvaliteten af dit åndedræt kan nedsætte dit stress niveau?

Faktisk kan et godt åndedræt
– give dig færre muskelspændinger
– give dig mere energi
– forbedre din søvnkvalitet
– give dig mere ro i kroppen

og meget mere…

Åndedrætstræning kan udføres på mange forskellige måder og med mange forskellige formål.

Læren om åndedrættet og den påvirkning det har på vores krop og psyke er gammel viden, men indenfor de seneste år er der kommet fornyet fokus på hvor stor en faktor det er – både negativt og positivt – og det er der god grund til.

Rigtig mange af os lever i en travl hverdag og har meget fokus på ydre ting og oplever ofte os selv og verden omkring os fra vores hoved. Det betyder også, at rigtig mange har meget lidt opmærksomhed og kontakt til kroppen. Derfor sker det også ofte, at vi ikke er opmærksom på kvaliteten af vore åndedræt og den effekt det har på vores krop og hoved.

Til daglig møder jeg i klinikken mange mennesker, som ikke ved hvordan de skal trække vejret ned i maven. De er på et tidspunkt ubevidst begyndt at trække vejret oppe i brystkassen og har langsomt mistet kontakten til kroppen og mærker derfor ikke de signaler af stress, træthed, muskelspændinger, manglende kondition og dårligt immunforsvar, som ofte er kroppens reaktion på det. Der kan være mange forskellige årsager til at vi ender her og nogle gange er det et spørgsmål om hønen eller ægget.

Det kan være ting som

 • tanker, følelser og bekymringer
 • tøj (BH, bælte og lign.)
 • kosten
 • vægt
 • graviditet
 • kropsholdning
 • stramme og ømme muskler og led
 • sygdom
 • operationsar (indeni og udenpå), piercinger
 • medicin
 • medfødt astma og lign.
 • fysisk aktivitet
 • søvnkvalitet
 • rygning og forurening
 • dine daglige bevægelser (f.eks uhensigtsmæssige bevægelser)
 • smerter
 • din kropsbevidsthed (du har dårlig eller ingen kontakt til din krop)
 • og meget mere …

Hvad kan åndedrættet så have gavnlig effekt på:

 • Stressreduktion:
  Åndedrætstræning kan hjælpe dig med at reducere stressniveauet ved at aktivere det parasympatiske nervesystem. Det betyder, at dit nervesystem begynder at falde til ro og reducerer kroppens reaktion på stress, uro og angst. Det er her hvor hele kroppen arbejder på ro, hvile og genopbygning.
 • Bedre søvn:
  Når du ånder ind og ud gennem næsen med dybe rolige åndedræt, kan det det kan hjælpe dig med lettere at falde i søvn. Det kan også forbedre din generelle søvnkvaliteten ved at berolige sindet og reducere angst, overtænkning og uro.
 • Forbedret fokus og koncentration:
  Ved bevidst at bruge dit åndedræt kan du forbedre dit mentale fokus og din koncentrationsevne ved at øge ilttilførslen til hjernen.
 • Bedre følelsesmæssig regulering:
  Hvis du lærer at bruge dit åndedræt bevidst, kan det være effektivt til at hjælpe dig med at håndtere følelsesmæssige reaktioner som angst, vrede og frygt. Det hjælper dig ved at give dig tid til at finde lidt ro i kroppen og blive bedre til at kontrollere dine følelser, så du kan reagere på den måde du gerne vil.
 • Øget energi:
  Dyb vejrtrækning kan forbedre blodcirkulationen og øge iltindholdet i kroppen, hvilket kan give øget energi og reducere træthed, både i din hverdag og når du er fysisk aktiv.
 • Forbedret åndedrætsfunktion:
  Regelmæssig åndedrætstræning kan du styrke åndedrætsmusklerne og forbedre din lungekapacitet. Det kan være gavnligt for personer med åndedrætsproblemer og hvis du føler du mangler luft, når du er aktiv.
 • Smertereduktion:
  Forskellige åndedrætsteknikker kan hjælpe dig med at reducere smerteoplevelsen ved at øge kroppens produktion af naturlige smertestillende stoffer og ved at aktivere dit parasympatiske nervesystem.
 • Bedre kropsbevidsthed:
  Gennem åndedrætstræning kan du blive mere opmærksom på din krop og dens signaler, hvilket kan hjælpe dig med at forbedre din generelle sundhed og trivsel.
 • Og meget mere…

Det er vigtigt, at åndedrætstræningen tilpasses dit behov. Det kan være et enkelt, men kraftfuldt værktøj, som kan fremme både din fysiske og mentale sundhed – og du har det altid med dig.


Derfor er der rigtig god grund til at lære,
hvordan du kan hjælpe dig selv

Med åndedrætstræning hjælper jeg dig med at lære, hvordan du får et sundt åndedræt og hvordan du kan bruge det bevidst til at hjælpe dig selv. Jeg guider dig og lærer dig nogle effektive øvelser til at forbedre dit åndedræt og hvordan du kan bruge dem i din hverdag, så du får en varig forbedring.

Du vil ret hurtigt opleve, hvor meget du kan få ud af det. Og det fantastiske er, at du altid har dit åndedræt “lige ved hånden” og kan bruge det uanset hvor og hvornår – du skal bare have lidt hjælp til at komme rigtigt i gang.
Book tid her

Kom godt i gang

Individuel åndedrætstræning

Du kan booke tid til din personlige åndedrætstræning, hvor du får en træning, som vil være 100% tilpasset dit behov. Vi arbejder ud fra din problematik og der hvor du er lige nu og du får øvelser med hjem, så du kan øve dig og få en god effekt af træningen.

Det kan være en god ide, at booke 3 tider med 2 ugers mellemrum. Efter første træning får du øvelser med hjem, så du får rigtig godt fat i det grundlæggende dybe åndedræt og lærer dine åndedrætsmuskler at kende. Efter 2 uger kommer du igen og vi får tjekket, at du har fået rigtigt fat i det, retter evt. misforståelser og bygger videre på din træning. Efter 3. træning er målet, at du begynder at føle at det grundlæggende åndedræt er på plads, at du har fået en daglig praksis godt på plads og du har ved, hvordan du kan bruge dit åndedræt til at hjælpe dig, når du oplever stress, uro, muskelspændinger eller følelser, som er svære at være i.

Book din tid HER


Åndedræts Workshop

Denne workshop er for alle, som vil lære hvordan man kan hjælpe sig selv til at berolige nervesystemet, løsne spændinger og mærke roen sprede sig i kroppen.

Hvad får du ud af workshoppen?

Du får en god introduktion til hvad åndedrætstræning er og hvorfor det er så vigtigt.
Du får viden om, hvorfor det har så stor påvirkning på både krop og psyke – og hvordan det kan påvirke dig i negativ retning og hvordan du selv kan påvirke det i positiv retning igen.
Du vil lære eller genlære, hvordan du får en dyb og rolig vejrtrækning med nogle simple og effektive øvelser og mærke effekten på din egen krop.

Du vil lære, hvordan du bevidst kan bruge dit åndedræt til at berolige dig selv, når du er presset, stresset eller urolig.

På workshoppen gennemgår vi 3 effektive øvelser, som du får tid til at afprøve og mærke på din egen krop. Jeg kommer rundt til hver enkelt og hjælper dig med at få godt fat i øvelserne, så du mærker hvordan det føles i din krop og hvordan du får mest effekt af øvelserne.
Målet er, at du bliver fortrolig med øvelserne og er klar til at bruge dem, når du går herfra.

Håbet er at du også går herfra med viden om, hvordan du med få minutters daglig træning selv kan begynde at påvirke din krop i positiv retning – blot ved at optimere dit åndedræt.

Der vil maks. være 6 deltagere på workshoppen, så jeg har mulighed for at give dig personlig hjælp med at finde netop de øvelser, som virker bedst for dig.

Du kan læse mere om hvornår jeg afholder workshops og om tilmelding, betaling og andet praktisk under Begivenheder på min facebook side HER

Du er naturligvis også meget velkommen til at skrive til mig på anette@energiogbalance.dk, hvis du har spørgsmål.