fbpx

Vægttab og lavt stofskifte

Vægttab og lavt stofskifte

Det er ikke let at tabe sig, når man har lavt stofskifte (hypothyreose).

Jeg taler af erfaring, da jeg har levet med sygdommen i snart 30 år.

Min hypothyreose kom efter en overbehandling af for højt stofskifte, og det første år tog jeg godt 25 kg på uden at have spist anderledes. Samtidig kom rigtig mange andre ting med i kølvandet, som desværre også hænger sammen med sygdommen.

Uanset hvor meget lægerne sagde at nu var jeg velbehandlet, så fik jeg det ikke bedre og kunne jeg ikke tabe mig. Min mand har tit undret sig over at jeg kunne spise så lidt og stadig ikke tabe mig, og så giver man efterhånden også op og det kan være lige meget. Det blev nok lidt en sovepude for mig i længden.

Det er det jo ikke, for fra at være en str. 38/40 er det ikke sjovt at være en 44/46 – det gør altså noget ved ens selvværd og ikke positivt.

Jeg har prøvet snart sagt alt – kurer i alle afskygninger og Vægtkonsulenterne. Her tabte jeg også lidt, men dels er det ikke fedt at komme uge efter uge og max. have tabt 100 gr. på en uge, når alle andre tabte mindst et kilo – og jeg samtidig vidste at jeg havde holdt det til punkt og prikke. Vejledningen var heller ikke fantastisk og samvær med de øvrige deltagere var der slet intet af, så man stod alligevel lidt alene.

I foråret så en annonce ”Find nøglen til dit vægttab” fra Anette, hvor man er på små hold og det hele ikke kun handler om at blive vejet – men lige så meget at støtte hinanden og være åben og ærlig i en lille kreds, ja så tænkte jeg at det kunne jo være det rigtige for mig.

Det var det – for i stedet for at fokusere på bestemte kostplaner, så handlede det også om at se på vaner.

Min øjenåbner var, at bare ved ikke at spise noget efter kl. 20, så kunne jeg faktisk godt tabe mig. Selvfølgelig skulle jeg også tænke over hvad jeg spiste i løbet af dagen, men ikke noget der fyldte og var problematisk. Øl, vin og søde sager blev en weekend fornøjelse, men faktisk kunne jeg tabe næsten et kilo om ugen – ren optur.

Men det fællesskab vi fik på mit hold var guld værd, Anette gør det så godt, hun giver nogle gode redskaber, gode samtaler –  uden at overskride ens grænser.

Det er og bliver ikke let at tabe sig med et lavt stofskifte – men det er muligt, kan jeg konstaterer efter endt kursus. Måske vender jeg tilbage, men lige nu prøver jeg at kører videre alene.

🙂  Marianne

 

Vægttab og lavt stofskifte

Vægttab og lavt stofskifte